Friday, November 21, 2008

NVIDIA Tesla Personal Supercomputer

Πολύ σωστά διαβάσατε τον τίτλο του post, φτάσαμε πλέον στην εποχή των personal supercomputers. Τα Cray είναι πλέον so ’90s (αστειάκι) ενώ η NVIDIA so cool. Το πιο σημαντικό κομμάτι της ανακοίνωσης των NVIDIA Tesla Personal Supercomputer είναι η υλοποίηση της αρχιτεκτονικής των GPUs για την επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο πέρα από 3D γραφικά και textures.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για Tesla C1060 GPUs που οδηγεί το software χτισμένο πάνω στο NVIDIA CUDA. Η NVIDIA φτιάχνει το hardware, η NVIDIA φτιάχνει τον compiler και τα development tools, οι μηχανικοί και developers εκεί έξω αναλαμβάνουν τις εφαρμογές που θα τρέξουν σε ένα supercomputer με κόστος 100 φορές μικρότερο από τα σημερινά. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το press release χωρίς να ξεκαθαρίζει τίποτα περισσότερο σε νούμερα και benchmarks.

Αυτό που πραγματικά αξίζει για το μέλλον των personal computers που πλέον γίνονται personal supercomputers είναι το όραμα για την συνεργασία πολλών GPUs με multi core επεξεργαστές. Το πρώτο βήμα γίνεται τώρα με το Tesla και το CUDA να χρησιμοποιούν τις GPUs για να διαχειρίζονται non gaming πίνακες και διανύσματα τύπου αλλά η συνέχεια είναι απείρως καλύτερη με PCs που χωρίς αδιάφανα προς τον χρήστη θα χωρίζουν το load μεταξύ GPU και CPU μέχρι η μικροηλεκτρονική να τις ενώσει σε ένα super wow chip.

Sources : http://www.pestaola.gr


No comments: