Friday, November 21, 2008

Jaunty Jackalope the code name of ubuntu 9.04



Jaunty Jackalope θα είναι το κωδικό όνομα της επόμενης έκδοσης του Ubuntu, του οποίου η ανάπτυξη θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και αναμένετε να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2009, όπου και θα κυκλοφορήσει ως Ubuntu 9.04. Η κοινότητα ανάπτυξης του Ubuntu θα συγκεντρωθεί στο Mountain View της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ 8 και 12 Δεκεμβρίου για το Ubuntu Developer Summit (Συνέδριο Προγραμματιστών Ubuntu). Φιλοξενούμενοι στις εγκαταστάσεις τηςGoogle, στο συνέδριο αυτό η κοινότητα θα καταστρώσει τα σχέδια της για την ανάπτυξη του Jaunty.

Λίγες πληροφορίες...

Τι ακριβώς σημαίνει όμως το Jaunty Jackalope; Το Jackalope είναι ένα χαριτωμένο ζωάκι, που μοιάζει σαν διασταύρωση ανάμεσα σε κουνέλι (jackrabbit) και αντιλόπη (antelope). Από την άλλη Jaunty χαρακτηρίζουμε κάποιον που δείχνει αυτοπεποίθηση, είναι καμαρωτός, αεράτος. Πολύ ταιριαστό για το ζωάκι μας. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που αναμένετε να έχει η επόμενη έκδοση του Ubuntu πού θα μετατρέψουν το Jackalope σε μια αντιπροσωπευτική μασκότ του;

Το κουνελάκι μας θα είναι το φυλακτό μας, καθώς θα μεταβούμε σε μια χρονιά στην οποία το Ubuntu αναμένετε να κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια συσκευές, από υπολογιστές γραφείου και φορητούς υπολογιστές, μέχρι λιλιπούτεια netbooks και άλλες φορητές συσκευές, οι χρήστες των οποίων θα μπορούν να αναμένουν μια εμπειρία χρήσης αντίστοιχη με αυτή παραδοσιακών εταιριών στο χώρο, όπως η Microsoft και η Apple. Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και μας δίνετε η ευκαιρία να τον ξεπεράσουμε. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να λάμψουμε και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι καλύτερες ιδέες ολόκληρου του οικοσυστήματος του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού θα αντιπροσωπευτεί από το Ubuntu, γιατί πολλοί άνθρωποι θα κρίνουν το ελεύθερο λογισμικό ως σύνολο από αυτό που κάνουμε.

Sources : http://ubuntu-gr.org

No comments: